Onderzoekscommissie B.V. breidt pool met onderzoekers fors uit

Uitbreiding pool met onderzoekers

Michiel, Mirjam, Paula, Kyra, Gerda, Francine, Monique, Elseline, Irene, Cynthia en Regina. Op de foto ontbreken Harrie en Sidonie.

Steeds meer organisaties zetten een externe onderzoekscommissie in om duidelijkheid te krijgen over de omgangsvormen en sociale veiligheid binnen de organisatie. Eind juni hebben twaalf deelnemers de opleiding tot Particulier Onderzoeker afgerond en zijn toegetreden tot onze pool aan onderzoekers.

Op het moment dat er binnen een organisatie mogelijk sprake is van ongewenste omgangsvormen, grensoverschrijdend gedrag of bijvoorbeeld machtsmisbruik, dan kan een organisatie een onderzoeksbureau inschakelen. De onderzoekscommissie onderzoekt wat er precies aan de hand is door de betrokken mensen te horen en te inventariseren wat er speelt of gespeeld heeft. Daar maakt de onderzoekscommissie een verslag van en doet aanbevelingen voor een mogelijke oplossing.

Groeiende vraag naar onderzoek
Nu steeds meer organisaties een beroep doen op onze onderzoekscommissie en de vraag naar onderzoekers toeneemt, hebben wij onze groep onderzoekers uitgebreid. Op 26 juni hebben twaalf mensen de opleiding tot Particulier Onderzoeker (privé detective/rechercheur) afgerond. Deze erkende opleiding is ‘in house’ gevolgd en vormt de basis voor het mogen doen van persoonsgericht onderzoek. Tijdens de opleiding komen alle thema’s voorbij die betrekking hebben op het doen van gedegen onderzoek, waaronder: wet- en regelgeving, onderzoeksmethoden, AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), aanpak en werkwijze en bijvoorbeeld verslaglegging en rapportage.

Persoonlijke benadering
De onderzoekers beschikken daarmee over de nodige competenties en hebben bijvoorbeeld een achtergrond als rechercheur, jurist, advocaat, gedragskundige, psycholoog, gedragswetenschapper, klachtenbehandelaar, trainer, coach, (trauma)therapeut, organisatieconsulent of mediator. Daarnaast weten alle onderzoekers van Onderzoekscommissie B.V. met een persoonlijke benadering en met respect, de betrokkenen mee te nemen in het belang van het doen van hun verhaal.

Landelijke dekking
Voorheen boden wij het inschakelen van een onderzoekscommissie aan als een van onze diensten bij LIVP.nl. Begin dit jaar zijn de activiteiten ondergebracht in een zelfstandige organisatie, namelijk: Onderzoekscommissie B.V. Wij werken landelijk en bieden gedegen onderzoek aan in elke regio van het land. Onze onderzoekers zijn bekend met de gebruiken en gewoonten uit de betreffende regio.

Neem contact op!
Wilt u meer informatie over het werk van een onderzoekscommissie en samen nagaan of onderzoek voor uw organisatie zinvol is? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie
Vanzelfsprekend beschikt Onderzoekscommissie B.V. over een vergunning van het Ministerie van Justitie en is aangemerkt als erkend onderzoeksbureau (particulier recherchebureau), registratienummer POB7970.

De opleiding werd mede mogelijk gemaakt door SPV.nu, Cynthia Zwart en Het Ontwikkelplein.